Vervolg je reis na Barcelona naar deze backpack hotspots

Barcelona is een geweldige stad om te verkennen en je zult er genoeg mooie ervaringen opdoen. Echter is Barcelona voor veel reizigers en backpackers ook een goede hub en vliegen ze vanuit hier door naar andere plekken op de wereld. Waar gaan de meeste Barcelona gangers na hun reis in de Catalaanse stad naartoe?

1. Europa

Barcelona staat hoog genoteerd op de lijstjes van veel backpackers. We zien dat voornamelijk een grote groep Amerikanen vertegenwoordigd. Het is voor veel backpackers gebruikelijk om een goede eurotrip te maken en daarbij mag Barcelona niet ontbreken.

De stranden, het goede eten en de aantrekkelijke uitgaanssfeer trekken dan ook jaarlijks veel jongeren aan. Deze reizigers trekken vaak door naar andere hippe Europese steden, zoals Berlijn met de trein, Parijs, of ons eigen Amsterdam.

2. Azië

Ook zien we dat een aanzienlijk deel van de reizigers hun reis voortzet naar het Verre Oosten. Azië is immers voor talloze backpacker de ultieme vakantiebestemming. Zeker na het relatief dure Barcelona is dit voor veel jongeren een logische vervolgkeuze.

Kijken we naar welke Aziatische landen specifiek in de smaak vallen bij backpackers dan valt op dat reizen naar Indonesië, Thailand, en Vietnam erg populair zijn. Niet zo gek natuurlijk, aangezien ook deze landen bekend staan om hun prachtige weer, het goede eten en er geregeld goede feesten worden georganiseerd. We zien de parallellen met Barcelona dus meteen!

3. Zuid-Amerika

Natuurlijk mag Zui-Amerika niet ontbreken op deze lijst. Gezien ze in veel landen hier ook Spaans spreken zien we voornamelijk veel Spanjaarden hier naartoe reizen. Veel backpackers krijgen de laatste jaren de smaak van Latijns Amerika te pakken en gaan voor een reis naar bijvoorbeeld Chili of Argentinië.

Vanuit Barcelona zijn steden als Buenos Aires goed te bereiken, met dagelijkse vluchten.

Heb jij dus een backpacktrip of wereldreis op de agenda staan en staat Barcelona op je lijst? Vanuit daar kun je gemakkelijk naar deze locaties vliegen.

Geef Commentaar