Met de auto rondreizen in Spanje

Een stedentrip naar Barcelona is een van de meest populaire stedentrips in Europa. Deze schitterende stad wordt ook vaak aangedaan bij het maken van een rondreis in Spanje. De meeste mensen pakken het vliegtuig. Dit is vaak voordelig en er gaan talloze vluchten per dag. Omdat Barcelona in het noorden van Spanje ligt is het vanuit Nederland ook goed bereikbaar met de auto, mits je een overnachtingshotel boekt, want in een ruk doorrijden is niet aan te bevelen. Voor alleen een stedentrip van enkele dagen heeft het vliegtuig uiteraard de voorkeur. Maar voor wie wat meer tijd heeft en ook andere delen van Catalonië en de noordelijke costa’s wil zien, is de auto een uitkomst.

Rondreizen in Zuid-Spanje
Het is niet alleen de moeite waard om een rondreis in Noord-Spanje te maken, ook Zuid-Spanje verdient aanbeveling. Met name de prachtige steden in Andalusië lenen zich voor een interessante Spanje rondreis.  Gezien de grote afstand is het boeken van een fly-drive dan de juiste keuze. Bij je rondreis is dan de vlucht en een huurauto inbegrepen. Ook kun je kiezen uit vooraf uitgestippelde rondreizen in Spanje. We geven je enkele rondreis tips in Andalusië.

Granada

In Granada is het Alhambra de belangrijkste bezienswaardigheid. In dit oude Moorse paleis en fort waan je je in Arabische sferen. Vanuit Granada kun je de bergen van de Sierra Nevada inrijden. In het voorjaar kun je vanuit de stad de besneeuwde bergtoppen van dit bergmassief zien.

Sevilla

Sevilla is een must voor je Spanje rondreis. Sevilla is mede ontstaan omdat zeeschepen vanuit de Golf van Cadiz via de rivier Guadalquivir de stad konden bereiken. Het grote, historische centrum van Sevilla is één grote bezienswaardigheid! Je zou deze bijzonder mooie stad wel als een groot openluchtmuseum kunnen beschouwen. Bekend zijn de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro. Van de flamenco wordt gezegd dat deze afkomstig is uit de wijk Triana.

Córdoba

Ook de stad Córdoba ligt aan de rivier de Guadalquivir. In het historische centrum zijn tal van monumenten bewaard gebleven. Het is dan ook terecht dat de hele binnenstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De bekende kathedraal met de naam Mezquita, wat Spaans voor moskee is, is de belangrijkste toeristische bezienswaardigheid voor je rondreis in Spanje.

De witte dorpjes (los pueblos blancos)

Weggestopt tussen ruige bergen van kalksteen liggen de bekende witte dorpjes van Andalusië. Deze Pueblos Blancos zijn naast het feit dat de huizen wit zijn natuurlijk, ook te herkennen aan de typische vierkante burchten.  Deze dorpjes worden vaak bezocht tijdens een rondreis met de auto in Spanje.

Ontspannen aan het strand van de Costa de la Luz

Na een actieve rondreis door Zuid-Spanje kun je lekker uitrusten aan de Costa de la Luz. Hoewel dit ook een toeristisch kustgebied in Spanje is, is het niet zo massaal als de Costa del Sol. Bekende toeristische badplaatsen aan de Costa de la Luz zijn Cadiz, Conil de la Frontera, Novo Sancti Petri en Chipiona.

Geef Commentaar