Een half jaar studeren in Barcelona!

In het buitenland studeren is iets wat je eigenlijk gewoon gedaan moet hebben in je studententijd. Het maakt eigenlijk vrijwel niet uit waar je heen gaat, de ervaringen die je opdoet zullen je voor de rest van je leven bijblijven. Als je echter naar een goede aanrader zoekt, dan zou ik zeker Spanje zeggen!

Spanje is een land dat alles heeft: zon, lekker eten, mooie stranden en veel bezienswaardigheden. Als je besluit om te gaan studeren in Spanje, dan zijn er een aantal voorbereidingen die je moet treffen. Lees hier welke!

Vraag een beurs aan

Studeren in het buitenland is zeker niet goedkoop. Ondanks dat Spanje niet een van de duurste landen is om te leven, gaat het je toch flink wat geld kosten. Je wilt immers genieten van je tijd daar en ook leuke tripjes kunnen maken.

Om dit allemaal te financieren moet je van tevoren flink sparen, je ouders lief aankijken en natuurlijk een beurs aanvragen. Als je als Nederlandse student binnen Europa in het buitenland gaat studeren, dan heb je recht op een Erasmus beurs.

Dit is een maandelijkse beurs van ongeveer 200 euro, waar je een deel van je verblijfskosten mee kan dekken. Wees op tijd met het aanvragen van de beurs, zodat je er sowieso je gehele tijd daar gebruik van kan maken. Geloof me, je hebt het hard zat nodig. 

Regel van tevoren je huisvesting

Huisvesting regelen in het buitenland kan af en toe lastig zijn. Je bent namelijk nog niet echt bekend in de stad, maar moet al wel beslissen waar je gaat wonen.

Begin dus op tijd met het uitzoeken van de mogelijkheden met betrekking tot huisvesting en zorg dat dit geregeld is voor vertrek. Dit scheelt je in ieder geval een hele hoop stress bij aankomst!

Wees wel alert op scams. In Spanje komt het helaas vaak voor dat studenten bedrogen worden door zogenaamde huisbazen. Kijk dus uit met vooraf betalen! 

Volg een taalcursus Spaans

Als je eenmaal in Spanje bent, wil je jezelf natuurlijk ook verstaanbaar kunnen maken. Dit kan natuurlijk in het Engels, maar hoe leuk en handig is het als je dit in het Spaans kan doen?

Na het volgen van een taalcursus Spaans bij EBC Taleninstituut kan jij je overal in Spanje verstaanbaar maken. Zo kom je nog over als een echte local ook… 

Geef Commentaar